Како да креирате профил

Organic Macedonia е веб страна на која секој органски производител во Македонија ќе може да ги постави своите основни бизнис информации кои ќе биде излистени на веб страната, со цел странските компании и заинтересирани страни полесно да дојдат до контакт со самите производители.

КРАТКИ ИНСТРУКЦИИ: Креирате профил со кликнување на копчето Login, каде внесувате ваше Име, Email и Лозинка. Штом се регистрирате, за да направите страница за изложба на вашата компанија/организација, потребно е да кликнете на Submit Page веднаш до Login, или да кликнете овде.

Најпрво за да направите профил на вашата компанија или организација на Organic Macedonia, потребно е во делот на менито да кликнете на Login копчето кое се наоѓа на десната страна, прикажано како на сликата подолу.

Со кликнување на Login ќе ви се појави прозорец кој ќе побара од вас да се најавите со вашиот профил доколку веќе го имате направено. Ако се уште немате креирано профил, потребно е да кликнете подолу во делот обележан во црвена каде пишува “Доколку немате профил, креирајте нов со кликнување овде?”.

За да креирате профил за вашата компанија или организација на веб страната на Organic Macedonia, потребно е најпрво да се регистрирате со пополнување на вашето име, вашиот емаил и лозинка за најава на креираниот профил.

Исто така, овде е потребно да го штиклирате делот дека се согласувате со Условите и правилата на Organic Macedonia за креирање профил.

Откако ќе го креирате вашиот профил, во горниот десен дел на веб страната кликнете на Submit Page.

Најпрво треба да го напишете името на вашата компанија или организација. Потоа избирате категорија, пример Producer.

По избирањето на категоријата, ќе се појават нови полиња каде е потребно да изберете во кои подкатегории работи вашата компанија или организација. Може да изберете повеќе од понудените опции.

Исто така, ќе се појави поле во кое треба да ја напишете емаил адресата за контакт.

Следните информации кои се потребни се, пишување на телефон за контакт, пишување на веб страната на вашата компанија или организација.

Потоа, во следните полиња може да ги поставите линковите од вашите социјални медиуми, кои ќе им помогнат на потенцијалните компании да ве најдат на интернет.

Откако ќе ги пополните претходните информации, преминуваме на делот за опис на вашата компанија/организација и на вашите производи. Во овој дел може детално да се претставите како органски производите.

Потоа следува делот “Што произведувате” – односно, кои се вашите производи. Доколку имате повеќе производи, напишете го секој производ и разделете ги едни од други со користење запирка.

Пример: strawberries, berries, aronia, apples.

За демонстрација на вашите производи, можете да прикачете слики од вашиот асортиман во делот – “Галерија на производи”. Прифатливи формати се JPEG и PNG.

ВАЖНО: Доколку имате други документи како ценовници, портфолија и слично, потребно е да кликнете на зборот “овде” или на овој линк: Дополнителни документи

Последните потребни информации се за локацијата на вашата компанија/организација.

Потребно е само да наведете град/село, а доколку имате точни координати на вашата локација може да ги внесете во Latitude и Longitude.

За крај, кликнуват Поднеси профил. Тимот на Organic Macedonia ќе ја провери вашата апликација и ќе ја одобри доколку се е во ред.